FAQ items aan het laden...

Werkwijze

  • Eerste gesprek: ik kom ter plaatse kijken naar het huis, de tuin en zijn omgeving. We bespreken uitgebreid wat je allemaal van de tuin verwacht: wat er in moet komen, waar er rekening moet mee gehouden worden, welke stijl, wat je graag ziet,…..en zeker ook wat je niet graag ziet.

Opmeting: de tuin wordt opgemeten, waarna het ontwerpen van start kan gaan.

  • Ontwerp: het ontwerp zal het resultaat zijn van het eerste gesprek, bestaande gegevens en uitgewerkte ideeën. Het is een evenwicht vinden in vorm en structuur, compromissen sluiten en oplossingen zoeken.
  • Uitvoeringsplan: is een plan voor de uitvoering van verharding, terrassen, tuinhuis, enz. Het bevat ook maten en verlichtingspunten en met een bijhorende nota voor wat betreft keuze van materialen en afwerking van verhardingen.
  • Beplantingsplan: dit is een volledig uitgewerkt plan wat betreft beplanting, rekening houdend met stijl, sfeer en de betreffende wensen van de opdrachtgever.

Hierbij hoort een plantenlijst: namen, maten en hoeveelheden.

  • Gratis snoeiplan: wanneer en hoe snoeien.

Nu heb je alle plannen om de tuin te realiseren. Je kan de tuin zelf aanleggen, de werken laten uitvoeren door een tuinaannemer of een combinatie van beide.

Kostprijs voor al deze plannen hangt af van enkele factoren zoals grootte en ligging van de tuin, niveauverschillen en bestaande toestand op het terrein. Deze projectprijs wordt op voorhand vastgelegd.

Renovatie van bestaande tuinen

Ook hiervoor ben je bij Hooyberghs Tuinatelier op het juiste adres. Pas een huis met tuin gekocht of is je bestaande tuin aan vernieuwing toe? Waardevolle elementen zoals mooie oude struiken, bomen en hagen, en  reeds aanwezige verhardingen en gebouwtjes worden met grote deskundigheid verwerkt tot een uniek en creatief nieuw geheel.